Marit Vos
Marit Vos Online marketeer
Jeroen Stoker
Jeroen Stoker Designer & Front-End Developer
Bericht delen:
Linkedin
  Alle berichten     Blogberichten laten schrijven?
27 december 2022 11:23

5 redenen waarom je een redesign zou moeten overwegen

Enig idee waarom het zo belangrijk is om eens in de zoveel jaar een redesign te laten uitvoeren. Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en nog veel meer.

Je website draait prima uren maar je concurrentie heeft - opeens - een nieuwe website. De kans is groot dat het assortiment en de teksten nog - deels - hetzelfde is, maar dat er een redesign is gemaakt, een nieuw jasje zeg maar. Je vergelijkt jouw website met die van de concurrente en denkt: ‘Mijn website is eigenlijk ook aan vernieuwing toe.’. Vragen als: ‘waar moet ik beginnen?’, ‘hoe gaat het allemaal in zijn werk?’ en ‘raak ik geen gegevens kwijt?’ zullen als eerste in je hoofd komen.

We leggen je haarfijn uit wat je moet en wil weten over een redesign van je website. Het kan op het eerste gezicht spannend zijn, maar je komt er snel achter dat het juist leuk en opluchtend is. We nemen je graag mee in het proces van het maken van een redesign.

  1. Gebruiksvriendelijkheid
  2. Verbeterde SEO
  3. Merkimago naar een hoger niveau
  4. Verbeterde conversies
  5. Verbeterde integratie met sociale media

1. Verbeterde gebruiksvriendelijkheid (blije klanten zijn goede klanten)

Een redesign kan ervoor zorgen dat de website gemakkelijker te navigeren is voor bezoekers, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring. Opnieuw kijken naar het menu bovenin de website, de linkjes in de footer en alles ertussenin. Is het huidige design al wat ouder? Of werkt er een onderdeel niet goed genoeg op mobiele apparaten? Ons systeem wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe functionaliteiten, de kans is groot dat je nog niet alle mogelijkheden benut.

Wist je dat onze Front-end helden graag vrijblijvend met je sparren over een redesign voor je website?

2. Redesign zorgt voor betere SEO (vindbaarheid in Google)

Een redesign kan ook helpen bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het huidige design niet voldoet aan de laatste SEO-richtlijnen of als het bepaalde elementen bevat die de SEO van de website negatief beïnvloeden. Zo moet iedere pagina tenminste 1 H1 kop bevatten, maar wellicht laat het huidige design dit niet toe. Tijdens de ontwerpfase van een redesign zal onze SEO-specialist ook een blik werpen op het redesign zodat deze 100% SEO-vriendelijk is. Zo weet jij zeker dat je de komende jaren weer vooruit kunt.

3. Merkimago naar een hoger niveau tillen

Een redesign kan helpen om het merkimago van een bedrijf te versterken en te moderniseren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het huidige design oud is of als het niet goed aansluit bij het merk of de doelgroep van het bedrijf. Een redesign gaat ervoor zorgen dat de uitstraling van de website hetzelfde zegt tegen de bezoekers als jouw werknemers zeggen tegen de klanten. Vaak wordt dit als vanzelfsprekend gezien, maar in 90% van de gevallen kan hier nog flink aan gesleuteld worden.

Wireframe schetsen op bureau

4. Verbeterde conversies / meer verkoop

Ook kan een redesign helpen om de conversieratio van de website te verhogen, wat betekent dat meer bezoekers van de website klanten worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het huidige design niet aantrekkelijk is of als het de bezoekers niet duidelijk maakt wat ze op de website kunnen verwachten.

5. Verbeterde integratie met sociale media

Een nieuw webdesign kan ook helpen om de integratie van de website met sociale media te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het huidige design geen duidelijke social media-knoppen heeft of als het niet goed communiceert met populaire social media-platforms zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Tijdens een redesign van je website nemen we punten door die belangrijk zijn. Zorgen ervoor dat die onderdelen de meest optimale positie krijgen.

Social Media - Instagram feed

Nog niet overtuigd?

Een redesign uit laten voeren nog niet aan jou besteed? We laten je vrijblijvend in een korte brainstormsessie zien welke webdesign mogelijkheden van het systeem je nog niet - voldoende - benut. Vul hieronder je naam en telefoonnummer in en Jeroen zal je vandaag of morgen vrijblijvend bellen over redesign mogelijkheden voor jouw website.