Jeroen Stoker
Jeroen Stoker Designer & Front-End Developer
Bericht delen:
Linkedin
  Alle berichten     Blogberichten laten schrijven?
22 juli 2020 11:35
15 februari 2022 14:25

B2B vs B2C Webshop

Maak een bewuste keuze voor de juiste webshop

Geüpdatet 15 februari 2022

Wat voor webshop heb je eigenlijk nodig als je aan groothandels verkoopt? En wat is het verschil met een webshop die consumenten als doelgroep heeft?

Soort webshop

B2B staat voor business-to-business. Een B2B webshop is anders dan een consumentgerichte webshop en richt zich alleen op andere bedrijven, zoals groothandels. Een B2C-webshop (business-to-consumer webshop) levert juist aan consumenten.

Wil je een webshop beginnen of een webshop laten bouwen, dan kijk je dus eerst naar je business. Daarna kies je het webshopsysteem dat bij je onderneming past.

Webshop beginnen

Wij helpen je graag op weg met het opzetten van de webshop die bij je past. In een gesprek met jou kun je je aangeven wat je nodig hebt en wat je wensen zijn. En bespreken we de verschillende aspecten die belangrijk zijn voor je bedrijf en je toekomstige webshop. Zo hebben we niet alleen helder wat je wilt, maar kunnen we je ook heel gericht advies geven.

Maatwerk nodig?

We hebben de software voor ons webshopsysteem zelf geschreven en werken hier ook continu aan door. Dit betekent dat we het systeem volledig beheersen en maatwerk kunnen bouwen. Je kunt ons standaardsysteem uitbreiden met bestaande koppelingen en functionaliteiten, maar we kunnen deze ook speciaal voor jouw webshop ontwikkelen.

Je B2C-webshop combineren met B2B

Heb je nu een B2C webshop maar wil je ook B2B gaan verkopen? Ons webshopsysteem biedt je alle ruimte om je webshop uit te breiden, in welke branche je ook opereert.

Voor een B2B webshop is een standaard software platform vaak niet meer voldoende. Er zijn meerdere functionaliteiten nodig om aan de behoefte van je klant te kunnen voldoen. Bijvoorbeeld: prijsafsprakenuitgebreide kortingenXML imports en nog veel meer. Daarnaast hebben wij 25+ koppelingen met ERP-pakketten. Staat het pakket van je keuze er niet bij? Dan maken we deze koppeling met alle liefde voor je.

Even sparren? 035 - 7200 700

Vrouw lachend