Logo Boersema

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Over De Geboortezaak

Wij zijn een betrokken verloskundigenpraktijk in Utrecht-Leidsche Rijn met aandacht en en voldoende tijd voor jou en je partner. Iedere zwangerschap en bevalling is uniek. Wij spelen graag in op jullie persoonlijke wensen. Onze ervaren verloskundigen van verloskundigenpraktijk Utrecht-Leidsche Rijn staan dag en nacht voor jullie klaar.

Wij werken in 2 teams (Oker en Mint) zodat we een goede band met jullie op kunnen bouwen. Jij komt in één van deze teams en leert de verloskundigen van jouw team kennen. Deze vaste groep verloskundigen begeleidt jullie tijdens de zwangerschap, de geboorte en de tijd erna. Kleinschalig en persoonlijk.

Opzetten website en inzetten online marketing

In 2016 laat De Geboortezaak door CM Specialist de website ontwerpen en bouwen. Na grote tevredenheid willen ze zich vier jaar later, in 2020 gaan richten op SEO verbeteringen. "We willen er voor al voor zorgen dat als cliënten op een bepaalde plaatsnaam zoeken wij boven aan te zien zijn." Na verschillende offertes voor SEO besproken en vergeleken te hebben, kiezen ze ervoor om met CM specialist verder dit traject op te pakken. We starten met de SEO Kickstart en zullen de eerste werkzaamheden direct hieropvolgend uitvoeren middels de strippenkaart.

Echo uitvoeren in praktijk De Geboortezaak

Gebruikte expertises

SEO
  • Binnen bepaalde plaatsnamen bovenaan staan in Google.
  • Meer inschrijvingen via de website.

Copywriting

  • Kop- en voetteksten schrijven voor categoriepagina's.
  • Pagina's tekstueel inhoudelijk verbeterd of aangevuld.
  • Tekstuele opzetten gemaakt voor nieuwe landingspagina's.

Linkbuilding

  • Structureel autoriteit verbeteren.
SEO
Copywriting Linkbuilding
Quote Ook wel een beetje confronterend om onze site dan niet te kunnen vinden.

De start met SEO Kickstart

Telefonisch gesproken met De Geboortezaak om de stappen binnen de SEO Kickstart door te nemen. Enkele kernwoorden en directe concurrenten worden per mail toegestuurd aan CM Specialist om het zoekwoordenonderzoek vorm te kunnen geven.

"Goede tip om de kernwoorden incognito op te zoeken in Google. Ook wel een beetje confronterend om onze site dan niet te kunnen vinden. Goed dus om er nu samen mee aan de slag te gaan."

Zoekwoordenonderzoek

Kijkende naar de opgegeven kernwoorden voeren we een onderzoek uit en komen we tot een top 10 zoekwoorden waarmee we aan de slag gaan. Beter gevonden worden op zoekwoorden zoals 'zwanger' of 'misselijk' is lastig, want deze woorden zijn te breed.

Als we deze twee combineren wordt het specifieker, bijvoorbeeld: 'misselijk zwanger' of 'misselijkheid zwanger'.

Het optimaliseren van content

We zijn niet alleen bezig met het (her)schrijven van teksten voor op de website, we voeren ook algemene verbeteringen door. Denk aan dubbele titels, pagina's zonder H1 kop of juist met dubbele H1 koppen. Naast deze punten zijn er ook een paar technische aanpassingen die we kunnen doen. We combineren de technische SEO met de content SEO (is dit juiste benaming?).

Adviseren lopende onderdelen

Naast de werkzaamheden die via CM Specialist lopen zijn er vaak ook andere aspecten uitgezet bij andere partijen. De Geboortezaak had bijvoorbeeld een vermelding in detelefoongids.nl en een bedrijfsprofiel via Youvia. Ons werd gevraagd om mee te denken in de mogelijkheden hierin.

Zwanger Utrecht zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Zwanger Utrecht' in een grafiek

Zwanger Houten zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Zwanger Houten' in een grafiek

Zwanger Nieuwegein zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Zwanger Nieuwegein' in een grafiek

Structureler aan de gang gaan

Na een korte periode waarin de focus niet op SEO zat. Geeft De Geboortezaak aan dat veel concurrenten een nieuwe website hebben en dat zij merken dat de inschrijvingen dalen. De strippenkaart heeft inderdaad de boost gegeven die we hadden verwacht, maar omdat daarna de keuze is gemaakt om de werkzaamheden te stoppen, zakken de posities langzaam naar beneden.

Er wordt besloten om een nieuw website ontwerp te maken en maandelijks aan de slag te gaan met SEO middels een abonnement om niet alleen te investeren in het heden maar vooral in de toekomst.

Zoekwoorden terugbrengen naar top 10

In de afgelopen tijd zijn de zoekwoorden gegroeid naar 54 zoekwoorden. Door de bomen is het bos niet meer te zien. We gaan deze opnieuw terugbrengen naar een top 10 en vanuit daar opnieuw aan de slag en een inhaalslag maken.

Autoriteit opbouwen met linkbuilding

Voor verschillende plaatsnamen zetten we linkbuilding in, we verzamelen kwaliteitslinks om de autoriteit te verbeteren. Dit blijven we doen om zo een natuurlijk en gezond profiel op te bouwen.

Grafiek linkbuilding
- Voortgang van linkbuilding autoriteit in een grafiek

Quote Het is wel duidelijk dat we actief moeten blijven om de concurrentie voor te zijn.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Scoor hoger in de zoekmachines met je website of webshop. Met de SEO Kickstart weet je meteen hoe je website ervoor staat en wat er nodig is om hoger te scoren in Google.

Lees meer

Copywriting

Functionele webteksten versterken je merk en moeten je potentiële klanten informeren, overtuigen en aanzetten tot het kopen van je product of dienst.

Lees meer
 

Linkbuilding

Linkbuilding is een stille maar invloedrijke kracht achter de schermen en is voor veel bedrijven een onmisbaar marketingkanaal.

Lees meer

Stijgende posities in Google

  • ‘zwanger houten' van 3 naar plek 1;
  • 'zwanger utrecht' van 6 naar plek 2;
  • 'zwanger nieuwegein' van 5 naar plek 2;
  • 'verloskundige' van 44 naar plek 9.

Ook zulke resultaten behalen?

Aan de top

Veel van de kernzoekwoorden staan nu in de top 3 van Google. Het plan in 2022/2023 is om een positie 1 te bemachtigen en deze vast te houden. Met de overige zoekwoorden blijven we actief om deze in de top 10 te krijgen.

Ook aan de slag met SEO of Copywriting?

Join the club! Maak grote stappen in de online wereld van Google.
Neem nu contact met ons op
 

E-mail

Wij reageren z.s.m op de e-mail

 
 

Telefoon