Dit heb je nodig voor je webshop

Alles op een rij

Een professionele webshop laten maken is geen pak melk kopen. Daar denk je wat langer over na. Zeker wanneer je een B2B-webshop wilt laten bouwen. Je verzamelt informatie, je vergelijkt mogelijkheden, systemen, prijzen. Belangrijk is dat je weet wat er uiteindelijk onder de streep komt te staan, en wat je daarvoor krijgt. Zitten daar extra modules bij? En hoe zit het met de hosting?

Op deze pagina vertellen we je alles over de aanschaf van een webshop bij CM Specialist.

Infographic CM Shop 'dit heb je nodig'

1. Aanschaf webshopsysteem CM Shop

CM Shop is de naam van ons webshopsysteem. Dit systeem is uitbreidbaar met koppelingen en functionaliteiten.

Tarieven

Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een webshop tussen de 5.500 en 25.000 euro. Dit hangt af van het type webshop dat je wilt. Wil je een B2C-webshop? Of wil je een professionele B2B-webshop met bepaalde koppelingen en extra functionaliteiten? Heb je een klantportaal nodig?

Kennismakingsgesprek

We raden je daarom aan om in een kennismakingsgesprek met ons af te stemmen wat je webshop allemaal moet kunnen. Wij geven je advies en vertellen je wat wel en niet nodig is. Zo krijg je een helder beeld van de totale kosten van je shop. Inclusief de koppelingen en functionaliteiten die je nodig hebt.

2. Koppelingen en functionaliteiten

Wanneer je erover denkt om CM Shop aan te schaffen, wil je natuurlijk weten met welke koppelingen of functionaliteiten dit systeem uitgebreid kan worden. Zoals de koppeling met het boekhoudprogramma Exact, of een functionaliteit als Snelbestellen, waardoor klanten makkelijk en snel grote bestellingen doen in je B2B webshop.

Functionaliteiten

Onze pagina met functionaliteiten is absoluut een bezoekje waard, met een snoepwinkel van > 50 functies die je webshop echt verrijken.

Koppelingen

Bekijk alle koppelingen met bijvoorbeeld Exact, Order-Direct en AFAS.

3. Hosting, domeinnaam en SSL-certificaat

Je kunt kiezen uit 3 hostingpakketten. De webshops van onze klanten draaien vrijwel allemaal op onze eigen servers, waardoor we volledige controle houden over dit proces. Inclusief een dagelijkse en volledige back-up van je webshop. Dat is wel zo makkelijk en veilig.

Hosting en domeinnaam

Bekijk de tarieven voor de hostingpakketten en domeinnamen.

SSL-certificaat

Met een SSL-certificaat straal je betrouwbaarheid uit en geef je bezoekers en klanten maximale veiligheid wanneer ze jouw webshop bezoeken.

4. Onderhoudscontract

Onze webshopsysteem wordt goed onderhouden. In het onderhoudscontract van een webshop of een website zitten de volgende punten:

Webshop

 • Software-update van webshop: 3 uur
 • Oplossen van bugs: 1 uur
 • Doorontwikkelen van basissoftware: 4 uur
 • Up-to-date houden van beveiliging: 1 uur
 • Support: 1 uur

Website

 • Software-update van website: 2 uur
 • Oplossen van bugs: 1 uur
 • Doorontwikkelen van basissoftware: 2 uur
 • Up-to-date houden van beveiliging: 1 uur
 • Support: 1 uur

5. Support

Elke klant ontvangt 1 gratis supportuur per kalenderjaar. Dit is inbegrepen in het onderhoudscontract.

Zit je over je gratis of ingekochte supporturen heen, dan worden er automatisch steeds 2 supporturen op je account bijgeschreven. Hierover ontvang je 5% korting. Kies je liever voor support op uurtarief, dan horen we dat graag. Heb je supporturen over? Dan neem je deze mee naar het volgende kalenderjaar. Bij een supportvraag wordt altijd een minimum van 5 minuten in rekening gebracht.

Log in bij https://klanten.cmspecialist.nl/ om je supporturen te checken.

Wat valt er onder support?

Onder support valt onder andere:

 • Het behandelen van telefonische vragen en e-mails over functionaliteit en beheer.
 • Hulp bij instellingen, bijvoorbeeld het inregelen van extra levermethoden, btw, talen.

Wat valt er niet onder support

Het doorgeven van bugs of technische fouten valt niet onder support. Bugs worden door ons opgelost in een nieuwe versie van ons systeem, of wanneer het heel urgent is, via een ‘patch’. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je een onderhoudscontract hebt.

Extra hulp?

Wil je dat het logo van je webshop wordt aangepast, of wil je dat we teksten toevoegen? Of is er iets anders dat we voor je kunnen doen? Dan kan dit volgens het standaard uurtarief.

6. Online marketingkanalen voor je sales

Het CM Shop webshopsysteem waar je webshop op draait, is volledig gebouwd met SEO als uitgangspunt. Hoog scoren in de zoekmachines is belangrijk. Daarnaast bieden we een aantal uitgebreide SEO-pakketten, zodat je goed blijft scoren, waarvoor je zelf niets hoeft te doen.

Alle meestgebruikte online marketingkanalen zitten in ons marketingassortiment:

SEO, SEA (Google Ads of zoekmachine adverteren), contentmarketing, social media, linkbuilding en nieuwsbrieven. Je kunt ons ook inschakelen voor copywriting.