Jeroen Stoker
Jeroen Stoker Designer & Front-End Developer
Marit Vos
Marit Vos Online marketeer
Bericht delen:
Linkedin
  Alle berichten     Blogberichten laten schrijven?
2 november 2020 15:40

Een manager voor wachtwoorden

Hoe zorg je ervoor dat je al die verschillende wachtwoorden onthoudt? LastPass helpt je daarbij.

1 wachtwoord onthouden 

Inmiddels weten we allemaal dat we sterke en unieke wachtwoorden moeten gebruiken en dus geen welkom1234 of de naam van je huisdier. Ook is het verre van veilig om hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor meerdere accounts. Maar hoe zorg je er dan voor dat je al die wachtwoorden onthoudt?

De tool voor het onthouden van wachtwoorden

Hier is een superhandige tool voor: een wachtwoordmanager. Een digitale kluis waarmee je eenvoudig wachtwoorden aanmaakt én opslaat. Deze digitale kluis is ook zelf weer beveiligd met een wachtwoord.
Dat klinkt lekker makkelijk maar is het wel zo veilig om alles op een plek te bewaren? Neem je dan niet een enorm risico?

Voordelen van een wachtwoordkluis:

  • Veilige opslag: alle gevoelige informatie is goed beveiligd opgeslagen.
  • Sterke wachtwoorden: omdat je wachtwoorden kunt opslaan in de online kluis en ze dus niet hoeft te kunnen onthouden, gebruik je sterke, unieke wachtwoorden.
  • Tijdsbesparing: handmatig aanmelden bij verschillende accounts is verleden tijd.
  • Delen: veilig wachtwoorden en andere informatie delen met collega's of gezinsleden.

Wachtwoordmanager LastPass

Onze partner Heiper ICT werkt met de wachtwoordmanager LastPass. Voor deze digitale kluis heb je één sterk en uniek hoofdwachtwoord nodig. Dit is het enige (sterke en unieke) wachtwoord dat je moet onthouden. Met de wachtwoordmanager kun je vervolgens voor al je accounts unieke en sterke wachtwoorden aanmaken en opslaan.

Heiper ICT geeft je graag advies tijdens een adviesgesprek.

LastPass

LastPass voor prive en zakelijk

Veilige versleuteling

Natuurlijk zijn er verschillen in kwaliteit tussen de wachtwoordmanagers. Heiper ICT stelt dat je LastPass met een gerust hart kunt gebruiken. LastPass gebruikt namelijk een versleutelingsmethode waardoor een hacker een uiterst krachtige supercomputer nodig heeft om je gegevens te stelen. Dit komt zelden voor en áls het al zou gebeuren, hebben ze waarschijnlijk nog steeds geen toegang tot jouw informatie. 

Vooraf ingevulde wachtwoorden

Naast het genereren en opslaan van sterke én unieke wachtwoorden, kent een wachtwoordmanager nog een groot voordeel. Wanneer je inlogt op een webpagina wordt het wachtwoord herkend dat staat opgeslagen in LastPass. Je hoeft dus niet continu je kluis te bezoeken om je wachtwoord te achterhalen.

Een ander voordeel is dat de kans kleiner wordt dat je op een valse webpagina inlogt. Zoals bijvoorbeeld ‘login-consumentenbond.nl’ - zonder punt tussen 'login' en domeinnaam - en dus niet de echte pagina. Bij dit soort valse webpagina’s wordt je wachtwoord namelijk niet automatisch herkend via LastPass. Zo heb je extra controle: staat je wachtwoord bij het inloggen al vooraf ingevuld (met de LastPass-bolletjes), dan kun je veilig inloggen. 

Toegankelijk op ieder apparaat

De wachtwoordmanager kun je gebruiken op je telefoon, tablet of laptop. Thuis of op je werk, met LastPass heb je je wachtwoorden altijd bij de hand. Makkelijk én veilig.

Wil je weten wat LastPass voor jouw bedrijf kan betekenen?

 

E-mail

Wij reageren z.s.m

 
 

Telefoon