321. Extra vrachtkosten

In de beheermodule kunnen extra vrachtkosten worden ingesteld voor bepaalde artikelen. Er kunnen vrachtkosten regels worden gedefinieerd waarbij per regel kan worden aangegeven per hoeveel artikelen deze regel van toepassing is. Dus: artikel aantal van XX en tot en met YY. Tevens kan het extra bedrag worden opgegeven met het btw tarief wat hiervoor geldig is. Er kunnen meerdere artikelen aan èèn vrachtkosten regel worden gekoppeld.

Teksten

Er kunnen teksten worden ingesteld die worden weergegeven bij:

  • Artikeltekst - Het artikel indien er extra vrachtkosten van toepassing zijn.
  • Ballon bij artikel - Deze tekst wordt getoond indien de muis boven de bovenstaande artikeltekst wordt gehouden. Hiermee kan een duidelijke uitleg worden gegeven aan de bezoeker.
  • Verzendmethode - Deze tekst wordt getoond bij stap 3 en 4 van het orderproces (winkelmandje) en de bevestigings-e-mail. De tekst wordt onder de verzendmethode weergegeven.

Artikelen koppelen

Door op het koppel icoon te klikken van de vrachtkostenregel kunnen de gewenste artikelen gekoppeld worden aan een vrachtkosten regel. Aan de linkerkant van het scherm staan alle artikelen in het systeem. Aan de rechterkant staan de gekoppelde artikelen.

Voorbeelden

Artikel aantal van = 1
Tot en met = 5
Bedrag = € 10,-
Indien er totaal 13 artikelen in het mandje zijn geplaatst die voldoen aan deze extra vrachtkosten regel dan word het totaalbedrag van de vrachtkosten:
1 t/m 5 artikelen is € 10,-
6 t/m 10 artikelen is € 10,-
11 t/m 10 artikelen is € 10,-

Totaal € 30,-

Artikel aantal van = 4
Tot en met = 10
Bedrag = € 10,-
Indien er totaal 3 artikelen in het mandje zijn geplaatst die voldoen aan deze extra vrachtkosten regel dan word het totaalbedrag van de vrachtkosten:
Totaal € 0,-

Artikel aantal van = 4
Tot en met = 10
Bedrag = € 10,-
Indien er totaal 23 artikelen in het mandje zijn geplaatst die voldoen aan deze extra vrachtkosten regel dan word het totaalbedrag van de vrachtkosten:
4 t/m 10 artikelen is € 10,-
11 t/m 20 artikelen is € 10,-
21 t/m 30 artikelen is € 10,-

Totaal € 30,-

Beheer extra vrachtkosten

Het beheer van de extra vrachtkosten is te vinden onder: Webshop > Instellingen > Extra vrachtkosten
Een vrachtkosten regel kan ook op het artikel detailscherm worden gekoppeld.