Peter Bot
Peter Bot Back-End Developer
Bericht delen:
Linkedin
  Alle berichten     Blogberichten laten schrijven?
28 februari 2019 10:35

Geen transactiekosten meer

Vanaf 19 februari mag je geen transactiekosten meer berekenen

Transactiekosten niet meer doorberekenen aan de klant

Vanaf 19 februari 2019 mogen transactiekosten niet meer doorberekend worden aan de klant. Door de aanname van de nieuwe Europese wet PSD2, is het vanaf heden niet toegestaan om de transactiekosten die je maakt door te berekenen aan de klant. De nieuwe herziene Europese richtlijn PSD2 zorgt ervoor dat betaalinstellingen en andere partijen die betaaldiensten verlenen zich aan een aantal nieuwe richtlijnen dienen te houden.

Wat betekent dit voor jou?

In de nieuwe richtlijn is een toeslag verbod opgenomen. Dit zorgt ervoor dat winkels en webshops en andere soorten bedrijven geen toeslag meer mogen vragen op een betaling (denk hierbij aan bijvoorbeeld een 2% toeslag voor het gebruik van een creditcard bij betaling of een extra bedrag bovenop een iDeal transactie).

Wanneer gelden deze regels?

Allereerst moeten alle betrokken partijen in de EU gelokaliseerd zijn (zowel de bank van de ondernemer als de bank van de consument). Wanneer het gaat om een consument buiten de EU dan bent u niet gebonden aan deze richtlijnen. Tevens mag u wel nog kosten in rekening brengen bij betaalmethodes als achteraf betalen en PayPal, maar nooit meer dan de daadwerkelijke kosten.

Er geldt een uitzondering voor creditcards van bijvoorbeeld American Express en Diners Club. Hierbij mogen nog steeds toeslagen worden doorberekend.

Bron: Sisow / www.sisow.nl