306. Kenmerkgroepen

Kenmerkgroepen en kenmerken kunnen worden gebruikt om snel het artikel van je keuze te vinden. Een voorbeeld van een kenmerkgroep is bijvoorbeeld Kleur. Aan de kenmerkgroep kleur kunnen vervolgens de kenmerken Rood, Wit, Blauw, Groen etc worden gekoppeld.

Beheer kenmerkgroepen en kenmerken

Het beheer van de kenmerkgroepen is te vinden onder: Webshop> Artikelen > Kenmerkgroepen
Het beheer van de kenmerk is te vinden onder: Webshop> Artikelen > Kenmerkgroepen > Kenmerkgroep wijzigen

Per kenmerkgroep kunnen een aantal instellingen worden gemaakt. Zo kan er een afbeelding worden gekoppeld, kan de filteruitvoer worden opgegeven (AND of OR) en kan de presentatie van de kenmerken bij de artikelen worden ingesteld.

De volgende presentaties kunnen worden ingesteld:

  • Kenmerken van deze groep tonen in lijstweergave
  • Kenmerken van deze groep tonen in tegelweergave
  • Kenmerken tonen bij het artikel
  • Kenmerken tonen in een tab bij het artikel

Bij een kenmerk kan ook een afbeelding worden gekoppeld. De afbeeldingen van de kenmerkgroepen en kenmerken worden getoond in het selectiescherm.

Instellingen kenmerkgroepen

Het beheer van de kenmerkgroep instellingen is te vinden onder: Webshop > Artikelen > Kenmerkgroepen > Instellingen

Een selectiescherm wordt boven of naast de artikellijst weergegevens. Tevens kan er worden ingesteld dat na iedere keuze van een kenmerk het scherm automatisch wordt ververst.

Met de optie Presentatie kenmerkgroepen en kenmerken altijd aanwezig en de keuze van een categorie kan door de gehele winkel worden gezocht. Let er op dat aan de geselecteerde categorie geen artikelen zijn gekoppeld. Vervolgens moet bij deze artikelcategorie worden aangevinkt Kenmerkgroepen (filters) gebruiken op alle artikelen.

Hierdoor worden aan deze categorie automatisch alle artikelen gekoppeld die in de webshop aanwezig zijn. Afhankelijk van de kenmerken die geldig zijn bij de artikelen worden de kenmerkgroepen getoond.

Kenmerkgroepen aan een bepaalde categorie.

Per categorie kunnen maximaal 10 kenmerkgroepen worden gekoppeld. Deze zijn in te stellen bij Webshop> Artikelen > Artikelcategorie. Selecteer de gewenste categorie te klik op de knop Tags / Kenmerkgroepen.

Selecteer de kenmerkgroepen in de gewenste volgorde en vul eventueel een begeleidende tekst in.
Voor deze optie is het noodzakelijk dat er artikelen zijn gekoppeld aan de categorie. De filtermethode van de kenmerken is binnen deze categorie alleen op de gekoppelde artikelen van toepassing.

Koppeling van kenmerken aan een artikel.

Bij een artikel kan worden aangegeven welk kenmerk voor dit artikel in aanmerking komt. Klik op het icoon kenmerkgroepen om naar het volledige overzicht te gaan.
Webshop > Artikelen > Artikelen > Kenmerkgroepen
Er staat achter het kenmerk tevens nog een vrij in te vullen veld. Hierin kan een waarde worden toegevoegd die wordt gepresenteerd bij het kenmerk. Bijvoorbeeld het alcoholpercentage van het kenmerk.