307. Licenties

Hier kunnen de licentiecodes worden beheerd. Een licentiecode heeft de status "Beschikbaar" of "Bezet". Indien de licentiecode is gebruikt door een order dan staat deze op "Bezet" en kan de licentiecode niet meer worden verwijderd.

Er kunnen licentiecodes worden aangemaakt voor algemeen gebruik of speciek 1 artikel.

Bij een artikel kan d.m.v. een vinkje worden aangegeven of het artikel bij het bestellen in aanmerking komt voor een licentiecode. Dit kan bij het tabblad "Data" > "Licentiecode gebruiken"

Flow voor het vinden van een licentiecode:

  1. Indien de order wordt bevestigd dan wordt er eerst gekeken of het artikel moet worden voorzien van een licentiecode. Vervolgens wordt er gezocht naar een licentiecode specifiek voor het artikel. Indien die wordt gevonden dan wordt de licentiecode status gezet op "Bezet" en wordt het ordernummer bij de licentiecode ingevuld.
  2. Als er geen licentiecode wordt gevonden dan wordt er gezocht naar een licentiecode voor algemeen gebruik. Indien die wordt gevonden dan wordt de licentiecode status gezet op "Bezet" en wordt het ordernummer bij de licentiecode ingevuld.
  3. Als er geen licentiecode wordt gevonden dan wordt er een tekst op de orderbevestiging geplaatst. Deze tekst is zelf te definiëren onder "Webshop > Winkel > Instellingen > Tab Teksten" onder "Tekst indien licentiecode niet gevonden".
    Er zal dan later zelf handmatig een licentiecode naar de klant moeten worden verzonden.