103. Nieuwe pagina toevoegen met sjabloon

Een nieuwe pagina aanmaken

  1. Navigeer naar "Algemeen > Navigatie > Hoofdmenu".
  2. Selecteer het menu item waaronder je de pagina of subpagina wilt invoegen.
  3. Klik bovenin op Sub pagina icoon voor een sub-pagina, of op Pagina aanmaken op zelfde niveau om een pagina aan te maken op het zelfde niveau. Wanneer de pagina in eerste instantie niet op de gewenste plek staat, kan je de pagina achteraf verslepen.
  4. Kies rechtsboven voor opslaan, de pagina is nu aangemaakt.
  5. Om de inhoud van de pagina te schrijven kies je aan de rechterkant voor Blok midden icoon Midden, je krijgt daarna de keuze om of een bestaand tekstblok of module te koppelen, of een nieuw tekstblok aan te maken en te koppelen.

Sjablonen gebruiken

Om snel een goed uitziende pagina te creëren kan je gebruik maken van de vooraf ingestelde sjablonen. Je kunt de sjablonen onder andere gebruiken in een pagina, nieuwsbericht, tekstblok artikel etc. Om ze te gebruiken ga je alsvolgt te werk:

  1. Ga naar een tekstblok, nieuwsbericht of artikel.
  2. Kies voor Sjabloon icoon sjablonen (het 6e icoon). Je ziet een overzicht van de verschillende sjablonen.
  3. Kies een sjabloon om deze in het tekstblok te voegen.
  4. Zodra een sjabloon gekozen is, wordt de huidige inhoud van het tekstblok vervangen door het gekozen sjabloon. Eventueel kan je het vinkje onder de sjablonen aanvinken. De huidige inhoud van het tekstblok wordt hierdoor niet vervangen, maar ingevoerd op de gewenste plek, bijvoorbeeld onder de huidige inhoud van het tekstblok.
  5. Je kunt nu verder gaan met het vullen van het tekstblok.