Quick guide

Zelf snel van start

Aanmaken van een nieuwe campagne

Mailchimp logoHet is tijd om zelf een nieuwe campagne aan te maken met de door ons gemaakte sjabloon.

Met onderstaande foto's geven we een handvat waarmee je eenvoudig campagnes kunt aanmaken, instellen, aanpassen en versturen.

  • Aanmaken nieuwe campagne
  • Voorkeuren van campagne instellen
  • Gebruiken van sjabloon
  • De campagne versturen

Je komt na inloggen binnen op het dashboard (foto 1). Dit is het welkomstscherm waar verschillende onderdelen staan uitgelicht: Mijn account, samenvatting campagneresultaten, contacten en de laatste aan- en afmeldingen.

Als je een nieuwe campagne (nieuwsbrief) wilt maken ga je naar "Campagnes" > "Overzicht" (foto 2). Klik op de knop linksboven "Nieuwe campagne". Vervolgens kom je op het scherm met de de instellingen voor de nieuwe campagne startende bij de "Basisgegevens" (foto 3). Vul de gegevens in naar wens. Klaar? Klik dan rechtsboven op de knop "Volgende".

De volgende stap is "Sjabloon" (foto 4). Kies hier voor "Opgeslagen sjablonen" en gebruik het sjabloon dat wij hebben klaargezet en klik op "Selecteer".

Nu zit je in het "Ontwerpen" onderdeel (foto 5). Hier kun je de nieuwsbrief helemaal naar eigen wens aanpassen. Pas teksten of foto's aan of voeg ze toe.

Optie 1: Op een later moment verder gaan? Klik dan op het pijltje aan de rechterkant van de knop "Volgende" rechtsboven. Kies voor "Opslaan en terug".

Optie 2: Tevreden? Klik dan op knop rechtsboven "Nieuwsbrief controleren". Er opent een nieuw scherm (foto 6) waarin je de weergave te zien krijgt hoe de nieuwsbrief in de mail eruit zou komen te zien. Verstuur een proefmail naar jezelf of een ander om te controleren hoe de nieuwsbrief er in het echt uit komt te zien in de mail door rechtsboven het e-mailadres in te vullen en te versturen. Sluit het venster door op het kruisje rechtsboven te klikken.

Is de nieuwsbrief helemaal naar wens en wil je hem gaan versturen? Klik dan rechtsboven op "Volgende". Nu zit je in het verzendscherm (foto 7). Bij "Verzenden naar lijst" kies je de contactenlijst naar welke je de nieuwsbrief wilt versturen. Klaar? Klik dan op "Verstuur" en nu is de nieuwsbrief verzonden.