54.144.82.216

Hulp voor Mac OS

E-mail instellen op een iPad

Hier volgt het stappenplan wat gevolgd moet worden op de iPad. Let op, uwdomein.nl moet ten alle tijden worden vervangen door jouw eigen domeinnaam.

1. Ga naar Instellingen > E-mail, contacten, agenda's
  2. Klik dan op Voeg Account toe > Anders > Voeg mailaccount toe
  3. Voer de volgende gegevens in:
    • Naam: Volledige naam (dit is uiteindelijk de afzender)
    • E-mail: Het e-mail adres, bv (info@uwdomeinnaam.nl)
    • Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord
    • Beschrijving: Wordt automatisch uwdomeinnaam.nl
  4. Standaard staat de keuze dan op IMAP, dat moet POP worden.
  5. Voer de server voor inkomende post in:
    • Hostnaam: mail.uwdomeinnaam.nl
    • Gebruikersnaam: Uw volledige e-mail adres
    • Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord
  6. Voer de server voor uitgaande post in:
    • Hostnaam: mail.uwdomeinnaam.nl
    • Gebruikersnaam: Uw volledige e-mail adres
    • Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord
  7. Klik op doorgaan
  8. U krijgt nu een melding, klik op Ga door
  9. U krijgt nu nog een melding, kies zonder SSL
  10. Zorg ervoor dat alleen e-mail aan staat en klik op bewaar
  11. Klik nu nogmaals op het nieuw toegevoegd account, dan weer op Account met het mail adres er achter.
  12. Dan klik je op SMTP, vervolgens op mail.uwdomeinnaam.nl
  13. Onderaan de pagina staat poort 25, dat moet poort 587 worden
  14. Klik op Gereed.