21 mei 2021 13:05

Status update: Het nieuwe beheer van CM Specialist

Al enige tijd zijn we druk bezig met een nieuwe vormgeving van het beheer voor meer gebruiksvriendelijkheid.

Het nieuwe beheer van CM Specialist

Veel klanten weten dat we hier al een tijd mee bezig zijn, de nieuwe vormgeving van de beheermodule voor CM Site en CM Shop. Werktitel: Beheer2. Een fikse klus voor onze developers die met ‘bloed, zweet en tranen’ gestaag doorwerken naar een goed eindresultaat.

In deze sneak peek lichten we alvast een tip van de sluier op.

Beheer2 vs. Beheer1

CMS Beheer 2Opgeschoonde versie, betere code

Een volledig opgeschoonde versie van de beheermodule zoals we hem nu kennen. Zoals Back-End Developer Julian van Tetering uitlegt: “We hebben de code herschreven. Anders gezegd: we hebben de code op een betere manier opgeschreven zodat hij efficiënter maar ook veiliger is. Ook maakt de nieuwe opzet van de code het makkelijker om vlotter door te ontwikkelen in de toekomst.”

Voor de gebruiker is Beheer2 over het algemeen makkelijker te configureren en meer ‘kneedbaar’.

Beheer2: een eigentijdse look

Wat direct opvalt wanneer je inlogt in Beheer2, is het nieuwe jasje. Een eigentijdse look met een heldere indeling en iconen, waardoor het Dashboard beter navigeerbaar is. Ook CM Shop laat een nieuwe vormgeving zien met een kleurrijke, strakke grafiek en overzichtelijke informatie met betrekking tot Omzet en Orders.

Onderdelen beter vindbaar in het Dashboard

De indeling van het Dashboard is verbeterd. Eerder waren bepaalde deelgebieden van de beheermodule ‘verstopt’, nu zijn ze direct vindbaar en toegankelijk, zoals de Footer.

Ook onderdelen als de 404-pagina en de Cookies-pagina, zijn direct toegankelijk en aan te passen. Het Dashboard zal in de toekomst verder uitgebreid worden.

Dashboard beheer 2

Stel je eigen voorkeurstaal in

Een van de belangrijkste aanpassingen is dat je met 1 knop je eigen voorkeurstaal kunt instellen. Wanneer je ‘Nederlands’ kiest, zie je ook alleen dát veld en geen andere taalvelden. Dit maakt de beheeromgeving makkelijker en overzichtelijker.

Maak gebruikers aan met (beperkt) toegang

Beheerders kunnen gebruikers aanmaken en beheren. Daarbij kan de beheerder aangeven welke pagina’s toegankelijk zijn voor bepaalde gebruikers. Dit is handig voor bijvoorbeeld mensen die alleen het assortiment van de webshop bijhouden, of alleen blogs schrijven voor het bedrijf.

Maak een snelkoppeling aan naar een veelgebruikt onderdeel

In Beheer2 is het nu mogelijk om snelkoppelingen - of shortcuts - aan te maken naar onderdelen die je vaak gebruikt. Dit zijn je ‘Favorieten’. Zo kun je bijvoorbeeld een directe koppeling maken naar ‘Nieuwsberichten’, dat scheelt je zoeken en klikken.

Toekomstmuziek

CM Shop als white label voor resellers

CM Shop is nu al beschikbaar voor resellers, maar in de toekomst zal er ook een ‘skin’ (jasje van het beheer) ontwikkeld worden waardoor deze ook als ‘white label’ gebruikt kan worden. Zo kun je als ondernemer het webshopsysteem CM Shop doorverkopen onder je eigen merk en huisstijl. Heb je bijvoorbeeld een marketingbureau, dan kun je naast het ontwerp dat je voor je klant gemaakt hebt, ook het gehele CM-webshopsysteem aanbieden, zonder de zorgen over de techniek.