Website voor stichtingen

Heb jij, of leidt je een stichting? Dan weet je dat een goede website erg belangrijk is. CM Specialist heeft een systeem ontwikkeld zodat je jouw stichting kunt voorzien van alle informatie die jouw website bezoeker nodig heeft.


Belangrijke onderdelen voor een stichting website

Het is een klein beetje afhankelijk van wat de stichting precies doet, maar meestal heeft een stichting donateurs. Donateurs zijn de belangrijkste bezoekers van een website van een stichting.

Stel jouw donateur centraal

Omdat de donateur jouw voornaamste bezoeker is en tegelijkertijd ook de meest interessante, wil je deze centraal stellen. Het is belangrijk om wel verschillen te maken in het type donateur. Je hebt namelijk bedrijven en consumenten als donateurs. Zorg ervoor dat de particulier gemakkelijk een kleine bijdrage kan doen.

Particuliere donateurs

De particuliere donateur zal waarschijnlijk een klein bedrag willen schenken tot maximaal 500 euro. Uiteraard zijn er uitzonderingen, daarom is het aan te raden om voor grotere donaties een speciale pagina te maken.

Zakelijke donateurs

Voor jouw stichting zul je ook te maken hebben met grotere zakelijke donaties, wat al snel varieert van bedragen tussen de 500 en 20.000 euro. Deze zakelijke donateurs verwachten wel iets van je terug in een stuk marketing.

Zakelijke sponsors voor uw stichting

Het is aan te raden om op elke pagina (in ieder geval de homepage) binnen de website de logo's van de grootste sponsoren te tonen. Aan ieder logo kun je gemakkelijk een pagina hangen met informatie van de betreffede sponsor. Zo houd je jouw bezoeker nog 1 klik vast en jouw sponsor is daar ook blij mee, omdat deze een gerelateerde inkomende link heeft met jouw stichting. Stel bijvoorbeeld enkele sponsorpakketten samen.


Interessante functies speciaal voor een stichting

Nieuwsmodule

Hiermee hou je de website van jouw stichting actueel. Het is mogelijk om beknopte teksten van de laatste nieuwsberichten op uw homepage te laten zien. Als de bezoeker daar op door klikt komen ze in het volledige nieuwsbericht terecht.

Donatiemodule met iDeal

In het CMS van CM Specialist zit een met iDeal gekoppeld donatieformulier. Hiermee wordt de bezoeker bij het doen van een donatie direct doorgestuurd naar zijn/haar bank zodat het bedrag direct op de rekening van de stichting kan worden bijgeschreven. Eventueel kunnen de donaties ook gedaan worden met Bancontact/Mister Cash, Direct e-banking, VISA, Mastercard, PayPal etc.

Carrousel met logo's

Je kunt gemakkelijk logo's toevoegen die in een carrousel voorbij komen schuiven. Zodra de bezoeker er op klikt ziet hij meer informatie over het betreffende bedrijf, zonder de website van jouw stichting te verlaten.

Een webshop voor jouw stichting

Verkoopt jouw stichting artikelen? Dan kun je ook de webshop module gebruiken om allerlei soorten artikelen te verkopen, waarbij ze naast het bestellen, ook direct een donatie doen. In de webshop kun je gemakkelijk categorieën en producten aanmaken.

Lees hier meer over de webshop
 


Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.