E-mail instellingen

De harde gegevens

Om de e-mail met een Windows Mail of Apple Mail te lezen heb je de volgende gegevens nodig. Let op. Per 1 januari 2020 zal dit zeer waarschijnlijk uitgefaseerd zijn en adviseren wij iedereen over te stappen naar een professionele e-mailoplossing zoals: Google Suite, Microsoft Office 365 of Protonmail over te gaan.

Er zijn 2 manieren om de e-mail te lezen:

• POP De mails worden van de server afgehaald
  • IMAP De mails blijven op de server staan, en is op meerdere apparaten te lezen. Let op, de kans dat je inbox vol raakt is hier aanwezig.

Inkomende e-mail voor POP of IMAP

Hostnaam vpsXX.cm-specialist.nl    XX vervangen door het servernummer. Neem hiervoor contact op.
Poort voor POP 110 Verwijderd de e-mail na bijvoorbeeld 14 dagen van de server
Pop voor IMAP 143 Laat de e-mail op de server staan.
Beveiliging TLS/SSL
Identiteitscontrole    Wachtwoord

Uitgaande e-mail SMTP

Hostnaam vpsXX.cm-specialist.nl    XX vervangen door het servernummer. Neem hiervoor contact op.
Poort 587
Beveiliging TLS/SSL
Identiteitscontrole    Wachtwoord

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 035 - 7200 700.