Functionaliteit

Helder overzicht van de functionaliteiten die in ons CMS staan
{aantal_resultaten} Resultaten
  • Filter op

Uitgebreide kortingen

Maak eenvoudig artikelgroepen aan en geef bepaalde klantgroepen daar korting op. Of werk met prijslijsten. Alle uitgebreide kortingen zijn per klant te overrulen. Er zijn veel uitgebreide kortingen mogelijk.

Bedrijfssoort

Voor een bedrijfssoort kan een korting worden vastgelegd. Denk bij een bedrijfssoort aan bijvoorbeeld: Aannemer of Bouwbedrijf. Aan een bedrijfssoort kunnen relaties worden gekoppeld. Een relatie kan aan meerdere bedrijfssoorten worden gekoppeld.

Artikelgroep

Een artikelgroep wordt gebruikt om artikelen te groeperen. Aan een artikelgroep kan een bepaalde korting worden gegeven. Een artikelgroep dient binnen een bedrijfssoort een kortingspercentage te krijgen.

Verkoopadviesprijs aanpassen

De verkoopadviesprijs wordt gebruikt als basis voor de berekening van de korting. Meestal is de verkoopadviesprijs gelijk aan de verkoopprijs exclusief BTW.

Er is een optie om alle verkoopadvies prijzen te vullen met de verkoopprijs exclusief BTW en er is een optie om alleen de verkoopadviesprijzen die op 0 staan te vullen met de verkoopprijs exclusief BTW.

Let op! Wijzigingen kunnen niet meer ongedaan worden gedaan.

Prijssoorten

Aan een prijssoort kunnen artikelen worden gekoppeld met een voor dat artikel gewenste korting. Bij het artikel kan onder het tabje "Kortingen" worden op gegeven wat de waarde is van de korting.

Bij de prijssoort zelf is vastgelegd om wat voor type korting het gaat. Dit kan 1 van de volgende kortingen zijn:

  1. Netto prijzen. (Vast bedrag exclusief btw)
  2. Korting op de verkoopadviesprijs. (Percentage)
  3. Percentage op de inkoopprijs. (Percentage)

Een prijssoort kan aan een debiteur worden gekoppeld oftewel debiteuren kunnen aan een prijslijst worden gekoppeld. Een debiteur kan maar 1 prijslijst worden gekoppeld.