Wij scoren een 9,6 uit 14 reviews info@cmspecialist.nl Ambachtsweg 55 D, Huizen 035 - 7200 700
Service
Uw IP Adres is
18.212.83.37

Hulp voor Windows
Hulp voor Mac OS
 

Door de aanname van de nieuwe Europese wet PSD2, is het vanaf heden niet toegestaan om de transactiekosten die u maakt door te berekenen aan de klant.
vanaf-19-februari-2019-mag-u-uw-transactiekosten-niet-meer-doorberekenen-aan-de-klant

De nieuwe herziene Europese richtlijn PSD2 zorgt ervoor dat betaalinstellingen en andere partijen die betaaldiensten verlenen zich aan een aantal nieuwe richtlijnen dienen te houden.

Wat betekent dit voor u?

In de nieuwe richtlijn is een toeslag verbod opgenomen. Dit zorgt ervoor dat winkels en webshops en andere soorten bedrijven geen toeslag meer mogen vragen op een betaling (denk hierbij aan bijvoorbeeld een 2% toeslag voor het gebruik van een creditcard bij betaling of een extra bedrag bovenop een iDeal transactie).

Wanneer gelden deze regels?

Allereerst moeten alle betrokken partijen in de EU gelokaliseerd zijn (zowel de bank van de ondernemer als de bank van de consument). Wanneer het gaat om een consument buiten de EU dan bent u niet gebonden aan deze richtlijnen. Tevens mag u wel nog kosten in rekening brengen bij betaalmethodes als achteraf betalen en PayPal, maar nooit meer dan de daadwerkelijke kosten.


Er geldt een uitzondering voor creditcards van bijvoorbeeld American Express en Diners Club. Hierbij mogen nog steeds toeslagen worden doorberekend.

Bron: Sisow / www.sisow.nl