Wasbeleving

SEA en SEO campagnes voor meer omzet / wasbeleving.nl/
Wasbeleving
 
Logo Wasbeleving

We hebben de webshop ingedeeld op een gebruiksvriendelijke manier. Met SEO hebben we de categorieën voorzien van content en autoriteit. Vervolgens zijn er meerdere Google Ads campagnes gelanceerd om de naamsbekendheid te vergroten onder de particuliere doelgroep.

Over Wasbeleving

Wasbeleving is gelanceerd in april 2021, twee vriendinnen beginnen met een hobby en merken dat zij niet de enigen zijn met hart voor het product. Ze besluiten om samen met het merk Hypno Casa de markt te bestormen. In mei 2022 gaan ze live met hun nieuwe webshop via CM Specialist.

Opzetten webshop en inzetten online marketing

Eind 2022 starten de vriendinnen met een promotievideo op SBS6 in het programma Woontrends. Dit levert tijdelijk meer orders op, maar niet voor lange termijn. CM Specialist en Wasbeleving raken hierover in gesprek en vrij snel adviseren wij om aan de slag te gaan met SEO om een goede online basis neer te zetten.

In oktober 2022 gaan we aan de slag met content verbeteringen en lopen we andere technische punten na die beter kunnen.

Naast organische vindbaarheid verbeteren voor op de langere termijn, willen ze ook graag in de zoekmachine naar voren komen als men zoekt op 'Wasbeleving' of 'Hypno Casa'. Met SEO gaat dat niet zo snel, maar met SEA kunnen we dezelfde dag nog een toppositie bemachtigen.

Ze staan namelijk in november 2022 op de Margriet Winterfair. Als mensen het bedrijf of het merk op zoekt in Google, moeten ze wel bovenaan staan. Hiervoor zetten we direct SEA in met Google Ads campagnes voor merk- en naamsbekendheid.

Winkelproducten

Gebruikte expertises

SEO
  • Meer merk- en naamsbekendheid krijgen onder de consumentendoelgroep.
  • Meer verkeer naar de webshop.
  • Toename in orders via de webshop.

SEA

  • Merk- en naamsbekendheid op toppositie in Google.
  • Wasparfum promoten onder de consumentendoelgroep.

SEOSEA
Quote Ruim 200% meer bezoekers en bestellingen via de webshop.

Google Ads voor directe zichtbaarheid

Wasbeleving is tevreden met de campagnes die hun merk- en naamsbekendheid vergroten. Ze besluiten om de campagnes aan te houden en uit te breiden voor hun hoofdproduct de wasparfum.

Hiervoor maken we een Google Search campagne aan.

We hebben grote stappen gezet als basis. Maar we zijn nog niet klaar. Het aantal bezoekers en de orders zijn gestegen in de afgelopen periode. Maar we blijven kansen zien in de markt en blijven hier op inspelen.

Shopping producten wasparfum
 

Ruim 200% meer bezoekers

Voordat Wasbeleving aan de slag ging met Online Marketing hadden ze dagelijks een gemiddelde van 30 bezoekers. Na 4 maanden is dit gegroeid met 95 bezoekers naar 125 per dag. Dat is een verbetering van ruim 200%.

200% meer bestellingen

Voordat Wasbeleving aan de slag ging met Online Marketing kwamen er gemiddeld 2 orders per dag binnen. Na 4 maanden is dit gegroeid met 4 orders naar 6 per dag. Dat is een verbetering van 200%.

De start met SEO

We zijn gestart met de SEO Kickstart om inzichtelijk te maken welke zoekwoorden belangrijk (kunnen) zijn voor Wasbeleving. Welke trends zijn er op dit moment van toepassing en wat is de verwachte beweging van de doelgroep. Uit het zoekwoordenonderzoek komt naar voren dat 'wasparfum' een zoekwoord is met een hoog zoekvolume (aantal x dat er gezocht wordt per maand zoekt op een zoekwoord in Google), namelijk 22.200.

Op het moment van starten weten we dankzij de SEO Kickstart wat de huidige positie is, helaas is dat buiten de top 100. Er is werk aan de winkel. De categoriepagina is zowel technisch, on-page en autoritair verbeterd binnen een aanzienlijk korte periode. Ook is er goed gekeken naar de gebruikersvriendelijkheid van de pagina.

Doordat er zoveel te doen was, en er serieuze investeringen gedaan zijn, hebben we binnen 4 maanden tijd ruim 72 posities kunnen winnen bij dit zoekwoord. Op dit moment staat Wasbeleving met het zoekwoord 'wasparfum' op positie 28. We zijn nog niet waar we willen zijn, het doel is om uiteindelijk op pagina 1 in de top 3 te komen.

Ook aan de slag met de SEO Kickstart

Het optimaliseren van content

We gaan direct aan de slag met het optimaliseren van bestaande merkpagina’s van In2Golf. "We willen meer traffic krijgen naar de webshop, maar ook meer verkeer naar de fysieke winkel". Dit betekent dat we de content over golfmerken verbeteren, zodat deze pagina’s (en producten) beter gevonden worden in Google.

Chervo Golf zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Chervo Golf' in een grafiek

Titleist golftassen zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Titleist Golftassen' in een grafiek

Evnroll zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Evnroll' in een grafiek

Golfclubs zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Golfclubs' in een grafiek

Clubfitting zoekwoord positie in SE Ranking
- Voortgang van zoekwoord 'Clubfitting' in een grafiek

Toepassen van SEO op pagina’s

Daarbij is het belangrijk dat de pagina’s ‘rijker’ gemaakt worden door bestaande content aan te vullen en uit te breiden met tekst, maar ook met video’s en/of afbeeldingen. Ook maken we de bestaande content relevanter door meer contextuele informatie te geven, zodat de content interessanter wordt voor de doelgroep. Daarnaast gaan we met een meer technische SEO-blik door de content heen om te checken op zoekwoorden, de dichtheid van de zoekwoorden, de titels, de structuur en opbouw van de content, de metadescriptions (het kleine stukje tekst dat je in de Google zoekresultaten ziet) en de URL.

Verschillende SEO-content

Omdat de merkpagina’s ook onderdeel zijn van de officiële content van de webshop, is het belangrijk dat ze ook taaltechnisch kloppen, vlot geschreven zijn en we de goede tone of voice te pakken hebben voor de doelgroep van In2Golf. SEO-teksten hoeven hier niet altijd direct aan te voldoen: er zijn ook SEO-pagina’s die verborgen zijn of meer bedoeld als aanvullende teksten voor product- of categoriepagina's. Deze teksten kunnen neutraler van aard zijn.

In2Golf stijgt in de zoekresultaten

Dat we waardevolle, kwalitatieve en effectieve content hebben gemaakt voor In2Golf, merken we al binnen een paar weken (cijfers). In2Golf is op belangrijke zoekwoorden een aantal posities omhooggegaan in de zoekresultaten van Google.

Doorstart met SEA

Begin 2022 wil In2Golf wil meer aandacht besteden aan branding van de golfwinkel in de regio en het bezoek naar de fysieke winkel in Bussum stimuleren. CM Specialist richt een advertentiecampagne in voor In2Golf die ze zelf kunnen beheren en sturen.

Quote Ook beter gevonden worden in de zoekmachine?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Scoor hoger in de zoekmachines met je website of webshop. Met de SEO Kickstart weet je meteen hoe je website ervoor staat en wat er nodig is om hoger te scoren in Google.

Lees meer

Zoekmachine adverteren (SEA)

Betaald adverteren en hoog scoren in de zoekmachines. Met het advertentiesysteem Google Ads sta je binnen korte tijd bovenaan de eerste pagina van de zoekresultaten.

Lees meer

Stijgende posities in Google

  • ‘geurstokjes zwarte fles’ van 100+ naar plek 1;
  • ‘parfum voor de was’ van 45 naar plek 9;
  • ‘geurstokjes wc’ van 100+ naar plek 19;
  • ‘wasparfum’ van 100+ naar plek 28;
  • ‘wasmachine parfum’ van 100+ naar plek 31.

Ook zulke resultaten behalen?

Resultaat binnen 5 maanden

Wasbeleving heeft laten zien hoe je binnen 5 maanden grote sprongen kunt maken in de zoekresultaten van Google. 

SEA heeft ook hier weer laten zien hoe effectief een betaalde advertentiecampagne kan zijn. Met de inzet van goed getargete advertenties, kun je binnen no-time een partij voorraad of overtollige voorraad verkopen. 

Ook aan de slag met SEO of SEA?

Join the club! Maak grote stappen in de online wereld van Google.
Neem nu contact met ons op
 

E-mail

Wij reageren z.s.m op de e-mail

 
 

Telefoon

 
De website wasbeleving.nl/ is gerealiseerd door