Marit Porsinck
Marit Porsinck Online marketeer
Bericht delen:
Linkedin
  Alle berichten     Blogberichten laten schrijven?
23 juli 2019

Wat is SEO?

Wat is SEO en hoe zorg je ervoor dat jouw website helemaal up-to-date is.

Waar staat SEO voor?

SEO is een vaak voorkomende afkorting die men gebruikt als er wordt gesproken over vindbaarheid. Deze staat voor de Engelse vertaling: "Search Engine Optimization". In het Nederlands betekend dit: "Zoekmachine optimalisatie". SEO is één van meerdere technieken om een webpagina zo hoog mogelijk te laten scoren in zoekmachines zoals Google.

Waarom SEO toepassen?

Jij hebt een onderneming en een website waarmee je klanten wilt werven, producten / diensten verkopen etc. Hiervoor heb je bezoekers nodig, maar hoe kom je aan deze bezoekers? Je kunt gaan flyeren of langs deuren gaan, maar dat is niet geheel van deze tijd. Tegenwoordig zit iedereen gekluisterd achter zijn of haar computer en mobiele telefoon. Wanneer je iets zoekt, waar zoek je dan? Precies, op Google. Google is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en 'Googelen' is zelfs onderhand veranderd in een werkwoord.

Voorbeeld:

Jij hebt een stucadoorsbedrijf in Blaricum en je wilt graag werkzaam zijn in de regio's: Amsterdam, Blaricum, Almere en Utrecht. Jouw doelgroep bevindt zich voornamelijk in Blaricum.

Je onderscheid je van je concurrenten door service en kwaliteit maar biedt ook advies voor een weloverwogen keuze. Zo laat jij je klanten altijd weten waar zij aan toe zijn en geen verassingen kunnen verwachten.

De resultaten in de zoekmachine van Google op basis van de zoekopdracht: "stucadoor Blaricum". Bovenaan in het blauw omlijnde vlak staat een betaalde advertentie (SEA) en onderaan staan in het rood omlijnde vlak organische resultaten (SEO).

Verschil tussen SEO en SEA uitgelegd

Wat is SEA?

Benieuwd wat SEA (Search Engine Advertising) precies inhoud? Over enkele weken lees je dat in ons volgende blog-bericht. Kun je niet zo lang wachten? Bel ons dan voor meer informatie.

Wat moet je doen voor SEO?

Om SEO toe te passen is het belangrijk om te weten dat SEO niet uit één onderdeel bestaat. Je kunt de volgende punten in acht nemen voor een solide basis:

Is jouw website / webshop SEO proof? Met de SEO Kickstart kunnen wij dit voor je uitzoeken met meetbare resultaten. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Bekijk onze SEO pakketten