Webwinkel voor de groothandel

Speciale groothandelwebwinkel

CM Specialist heeft een speciale webwinkel ontwikkeld voor de groothandel die online haar producten direct wilt verkopen aan wederverkopers. Er zijn verschillende manieren hoe een groothandel de webwinkel kan inrichten.
 

Enkele mogelijkheden

  • Werk met prijsafspraken
  • Genereer extra omzet met affiliates
  • Toon klantspecifieke producten
  • Scherm documenten af
  • Gebruik de offertemodule
  • Koppel uw ERP oplossing
  • Toon de voorraadstatus, aantal of niets per klantgroep
  • Laat uw klant prijssoorten verbergen
  • En nog meer, bekijk ook onze B2B Webshop

Vraag een gratis demo aan 

webwinkel voor de groothandel
Groothandel webwinkel als offerte module

Webwinkel als offerte module

Het is mogelijk om de webwinkel als offerte module te laten werken voor uw groothandel. De webwinkel ziet er uit als een normale webwinkel, alleen zien gewone bezoekers geen prijzen. In plaats van een winkelmandje heeft een bezoeker de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Bezoekers vullen de gegevens in en vervolgens krijgt u en de bezoeker een bevestiging van de offerte aanvraag. Een reeds bestaande klant kan wel na inloggen de prijzen met eventueel persoonlijke prijsafspraken zien, de voorraad controleren en direct een bestelling plaatsen.

Bekijk alle webwinkel functies en commerciële tools

Webwinkel als catalogus gebruiken

De catalogus modus kan op 2 manieren gebruikt worden. U kunt voor bezoekers kiezen of de prijzen worden weergegeven of niet, maar in beide gevallen kunnen ze niet bestellen of een offerte aanvragen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt binnen bedrijven die met dealer-kanalen werken. In deze catalogus modus is het mogelijk om ingelogde klanten de prijzen te laten zien en een werkelijke bestelling te laten plaatsen. Zo hoeft u voor de consument en de detaillist maar één website te gebruiken en er niet een losse webwinkel voor te laten bouwen. Als u dat wel wenst, kan dat uiteraard wel.

Groothandel webwinkel als catalogus
Groothandel webwinkel prijsafspraken

Prijsafspraken in de webwinkel

In de webwinkel kunt u klanten indelen in klantgroepen. Aan uw producten kunt u voor elke klantgroep andere prijzen geven. Denk bijvoorbeeld aan onderscheid tussen kleine afnemers en grote afnemers. Daarnaast kunt u ook nog persoonlijke prijsafspraken in uw webwinkel maken, die voor elke klant specifiek zullen gelden. Zo kunt u iedere type klant via één webwinkel bedienen.

Afgesloten informatie en documenten voor klantgroepen

Het kan zijn dat ook bepaalde klantgroepen extra informatie nodig hebben, denk aan installatiehandleidingen, technische documenten, ontwerptekeningen etc. De installatiehandleiding mag iedereen zien, de technische documenten zijn alleen voor uw afnemers en de ontwerptekeningen mogen alleen de binnendienst medewerkers zien. Deze kunnen na het inloggen met de juiste autorisatie gegevens van uw website of webwinkel gedownload worden.

Groothandel webwinkel Afgesloten informatie en documenten
Groothandel webwinkel Afgesloten paginas

Afgesloten pagina's voor klantgroepen

De website van uw groothandel naar de buitenwereld hoeft niet het zelfde te zijn als de website naar uw klanten of retailers. Het is mogelijk om andere informatie te tonen zodra een bezoeker is ingelogd met een bepaald autorisatieniveau.

Vraag een demonstratie aan

Webwinkel koppeling met Order-Direct

Met het backoffice pakket order-direct is een hele uitgebreide koppeling ontwikkeld. Order-Direct is een speciaal ERP-pakket voor de groothandel. Alle belangrijke gegevens zoals klantgegevens, order gegevens, facturen, voorraadstatus, artikelen en artikel categorieën worden gesynchroniseerd. Lees hier meer over de gekoppelde groothandel webwinkel aan Order-Direct.

Vraag een demonstratie aan

Groothandel webwinkel koppeling order direct