B2B Webshop

Van webshop tot klantportaal, het kan allemaal

B2B Webshop als klantportaal

Heb je een groothandel en wil je jouw webshop gebruiken als klantportaal, of als portaal voor jouw verkopers on-the-road? Dan hebben wij voor jou de geschikte oplossing.

Wij hebben een webshop ontwikkeld speciaal voor de groothandel en B2B markt. Mogelijkheden voor het exporteren of importeren van gegevens zoals de voorraad, orders, artikelstamgegevens, prijsafspraken, debiteuren et cetera behoren natuurlijk tot de standaard.

Een gebruiksvriendelijke webshop met een passend design om de gebruikers binnen de B2B markt aan te spreken. Volledig, duidelijk en functioneel zijn belangrijke punten van een B2B webshop. Geen poespas, maar de bezoeker op de webshop verwelkomen, de beste ervaring geven en als trouwe klant behouden.

B2B webshop laten maken

Maar we kunnen meer:

 • Uitgebreide koppelingen met grote en kleine systemen
 • Gemakkelijk onderweg te gebruiken via telefoon of tablet
 • Een dichtstbijzijnde vestiging of verkooppunt zoeken
 • Consumentenorders doorsturen naar jouw dichtstbijzijnde dealer(s)
 • Schakel tussen prijsweergaves zodat anderen kunnen meekijken
 • Werk met consumenten-, advies-, retail-, of andere prijzen
 • Gebruik jouw webshop als offertemodule én als bestelportaal in één
 • Laat jouw klant offertes aanmaken en opslaan
 • Laat jouw verkopers onderweg bestellingen opnemen
 • Commissies vaststellen voor jouw klant
 • Geautomatiseerde artikel exports 
 • Dropshipment module (informeert jouw leveranciers automatisch)

Uitgebreide koppelingen

Het voordeel van automatiseren is tijd besparen en fouten voorkomen. Daarom zorgen wij dat jouw B2B webshop gekoppeld is aan jouw boekhoud- of ERP pakket.

We hebben onder andere koppelingen naar: SAP, Exact, PIM, AS-400, Order-Direct, M-Plus, Visma, KING, JUPA (Eijsink), SnelStart en andere pakketten. Heb je een andere koppeling dan hierboven vermeld? Dan is er een grote kans dat wij voor jou een koppeling kunnen realiseren tussen jouw ERP-pakket en onze webshop.

Bekijk alle koppelingen

Dealerkaarten aanmaken

Jouw verkooppunten, vestigingen of dealers tonen op een moderne manier.

De dealerkaarten module geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld jouw verkooppunten, vestigingen of dealers weer te geven op een Google Maps kaart. Ook kun je schakelen tussen verschillende typen verkooppunten. De afstanden tussen de locatie van de websitebezoeker en de verkooppunten worden automatisch berekend en de dichtsbijzijnde getoond.

Vraag een demo aan

B2B webshop met uitgebreide dealerkaarten
B2B webshop consumenten orders

Consumenten orders doorspelen

Als jouw merk bekend is heb je ook vaak consumenten op bezoek.

Met onze webshop is het mogelijk om de consument zelf een bestelling te laten plaatsen en deze bij een zelf gekozen verkooppunt af te laten leveren. De B2B webshop toont automatisch op basis van het ingevoerde adres de dichtstbijzijnde verkooppunten. Zo kun je de consument toch bedienen en kun je tevens jouw klant (de retailer) de bal toespelen.

Vraag een demo aan

Schakel tussen prijsweergaves

Als groothandel werk je met allerlei soorten prijzen. Als jouw klant (de dealer en/of retailer) met een consument aan tafel zit, wordt vaak jouw catalogus of webshop geraadpleegd.

In ons pakket kan jouw klant schakelen tussen prijsweergaves zodat de consument mee kan kijken en alleen de adviesprijzen ziet. Vervolgens kan jouw klant samen met de consument vlot bij het juiste product komen door te filteren op kleur, toepassing, afmetingen of andere door jou opgegeven kenmerken.

Vraag een demo aan

B2B webshop offerte module voor

B2B Webshop als offerte module

Het is mogelijk om de webshop als offertemodule te laten werken. De webshop ziet er uit als een normale webshop, alleen zien gewone bezoekers geen prijzen.

In plaats van een winkelmandje heeft een bezoeker de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Bezoekers vullen de gegevens in en vervolgens krijgen jij en de bezoeker een bevestiging van de aanvraag. Deze bezoeker kan zowel jouw potentiële retailer, als een consument zijn, afhankelijk van wat jij wilt.

Vraag een demo aan

Laat jouw klant offertes maken

Zodra jouw klant inlogt krijgt deze een mogelijkheid om projecten aan te maken. Aan een project kan jouw klant artikelen en aantallen toevoegen, notities maken en zelf een status opgeven.

Hierdoor kan jouw klant aan meerdere offertes tegelijk werken en zo snel een prijsberekening maken voor de consument. Jij als B2B webshop eigenaar kunt ook deze projecten inzien en er eventueel artikelen en notities aan toevoegen.

Vraag een demo aan

offertes maken als B2B
commissie en affiliate

Commissies en affiliates

Als jouw klant zelf geen goede webshop heeft en deze simpelweg wilt doorlinken naar jouw website en toch graag de commissie wilt ontvangen, hebben wij een oplossing.

Ons systeem kan bijhouden wat de doorverwijzing is geweest en hoe hoog de commissie moet zijn naar jouw klant. Geheel afhankelijk van je wens kan jouw klant bijvoorbeeld de geplaatste orders inzien en kun je de bandbreedte voor de hoogte van de commissie instellen.

Vraag een demo aan

Geautomatiseerde artikel exports

Webshops zijn niet meer weg te denken. Als je veel levert aan webshops weet jij als geen ander dat deze vaak veel artikelinformatie digitaal willen ontvangen. 

Onze B2B Webshop kan artikelgegevens automatisch exporteren zodat jouw klant altijd recente productfoto's, productkenmerken, voorraad aantallen (of alleen een status) en actuele prijs afspraken heeft.

Vraag een demo aan

Automatische xml koppeling

Verkopersmodule

Met de verkopers module kun je jouw verkopers op de weg in laten loggen in het account van jouw klant.

De verkoper ziet na het inloggen precies hetzelfde als jouw klant. Alleen heeft jouw verkoper niet de inloggegevens nodig van de betreffende klant. Op deze manier kan een verkoper gemakkelijk een bestelling maken namens de klant met de daarbij behorende prijsafspraken en leveringsvoorwaarden. Op de orderbevestiging wordt ook meegenomen wie de verkoper is.

Vraag een demo aan

Deze bedrijven gingen je voor

Doeco
CM Shop (CMS)
Haparko Cosmetics
Wemekamp Groothandel
CM Shop (CMS)

Bekijk ons portfolio