Functionaliteit

Helder overzicht van de functionaliteiten in ons uitgebreide CMS
{aantal_resultaten} Resultaten
  • Filter op

Uitgebreide prijsafspraken

Ken kortingen toe aan verschillende typen klanten. Naast staffels en netto-prijslijsten is er nog veel meer mogelijk.

Aanschaf350
Onderhoud / maand15
Vormgeving

Maak een afspraak

Uitgebreide prijsafspraken

Maak eenvoudig artikelgroepen aan en geef bepaalde klantgroepen hier korting op. Of werk met prijslijsten. Alle uitgebreide kortingen zijn per klant te overrulen. Er zijn veel uitgebreide kortingen mogelijk.

Bedrijfssoort

Voor een bedrijfssoort kan een korting worden vastgelegd. Denk bij een bedrijfssoort aan bijvoorbeeld: Aannemer of Bouwbedrijf. Aan een bedrijfssoort kunnen relaties worden gekoppeld. Een relatie kan aan meerdere bedrijfssoorten worden gekoppeld.

Artikelgroep

Een artikelgroep wordt gebruikt om artikelen te groeperen. Aan een artikelgroep kan een bepaalde korting worden gegeven. Een artikelgroep dient binnen een bedrijfssoort een kortingspercentage te krijgen.

Verkoopadviesprijs aanpassen

De verkoopadviesprijs wordt gebruikt als basis voor de berekening van de korting. Meestal is de verkoopadviesprijs gelijk aan de verkoopprijs exclusief btw.

Er is een optie om alle verkoopadviesprijzen te vullen met de verkoopprijs exclusief btw en er is een optie om alleen de verkoopadviesprijzen die op 0 staan te vullen met de verkoopprijs exclusief btw.

Let op! Wijzigingen kunnen niet meer ongedaan worden gemaakt.

Prijssoorten

Aan een prijssoort kunnen artikelen worden gekoppeld met een voor dat artikel gewenste korting. Bij het artikel kan onder het tabje "Kortingen" worden opgegeven wat de waarde is van de korting.

Bij de prijssoort zelf is vastgelegd om wat voor type korting het gaat. Dit kan 1 van de volgende kortingen zijn:

  1. Nettoprijzen (vast bedrag exclusief btw)
  2. Korting op de verkoopadviesprijs (percentage)
  3. Percentage op de inkoopprijs (percentage)

Een prijssoort kan aan een debiteur worden gekoppeld ofwel debiteuren kunnen aan een prijslijst worden gekoppeld. Een debiteur kan maar 1 prijslijst worden gekoppeld.


Meer weten over Uitgebreide prijsafspraken

Als je meer wilt weten over deze functionaliteit, of hoe dit voor jou het beste ingezet kan worden, overleggen wij graag!

Maak een afspraak

Vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons op
 

E-mail

Wij reageren z.s.m op de e-mail

 
 

Telefoon