E-mail instellingen, harde gegevens

Om de e-mail in te stellen heb je onderstaande gegevens nodig.

Inkomende e-mail

POP Server

Door gebruik te maken van POP of POP3, haalt de computer de e-mails van onze server af. Dit is de beste manier om het e-mailaccount schoon te houden.

POP server: mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 110 (standaard POP poort)
Gebruikersnaam: Het volledige e-mail adres
Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord
Zonder SSL

IMAP Server

Als je de e-mail op alle apparaten gelijk wilt hebben gebruik dan IMAP. Let op de mails blijven op de server bewaard, deze loopt dus vol en zorgt voor een groter hostingpakket.

IMAP server: mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 143 (standaard IMAP poort)
Gebruikersnaam: Het volledige e-mail adres
Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord
Zonder SSL

Uitgaande e-mail (SMTP)

Om e-mail te versturen moet er een SMTP server worden ingesteld. Daarvan kan je het beste die van je provider gebruiken.

SMTP server: Meestal smtp.naamvandeprovider.nl
Gebruikersnaam: Niet van toepassing.
Wachtwoord: Niet van toepassing.
Zonder SSL