Marit Vos
Marit Vos Online marketeer
Bericht delen:
Linkedin
  Alle berichten     Blogberichten laten schrijven?
2 maart 2021 13:15

Voordelen van Google My Business in Coronatijd

Naast online zichtbaarheid ook met de fysieke winkel extra goed zichtbaar zijn met Google My Business.

Vanaf 3 maart is het mogelijk om te winkelen op afspraak. Daarom is het verstandig om een Google Mijn Bedrijf account te hebben geclaimd als je (naast een webshop) een fysieke winkel hebt. Het straalt niet alleen professionaliteit uit maar zorgt ervoor dat de bezoekers je online en offline kunnen vinden.

Winkelen op afspraak

Waar we eerst al de mogelijkheid kregen om bestellingen online te plaatsen of door te bellen en vervolgens na 4 uur op te halen bij de fysieke winkel. Veel winkels noemen dit click & collect. Is het nu mogelijk om een afspraak in te plannen en te komen winkelen. Ook dit kan alleen als er 4 uur van te voren een afspraak is ingepland.

Online afspraken inplannen

Middels een kalenderfunctie in het CMS kan je verschillende tijdslots maken voor afspraakmogelijkheden. Deze plan je bijvoorbeeld een maand vooruit. We hopen natuurlijk op meer versoepelingen tegen die tijd. De bezoeker kiest een geschikt moment, reserveerd deze met het invullen van het formulier en zowel jij als de klant ontvangen hiervan een bevestiging per e-mail.

Direct aan de slag

Zichtbaar met Google Mijn Bedrijf

Steeds meer mensen gebruiken ook Google Maps als zoekmachine om lokaal iets te kopen. Voor retailers met fysieke locaties én een webshop is het extra lucratief om zichtbaarheid te vergroten, doordat je fysieke locaties kunt inzetten om online verkeer te genereren naar je webshop.

Vul je Google Mijn Bedrijf aan profiel met actuele contactgegevens, de juiste kenmerken, Q&A en een promotiepost die verwijst naar een landingspagina op je website om te zorgen voor een volledige en efficiënte doorverwijzing naar je fysieke winkel. Het inrichten vraagt wel om tijd, iets waar wat het winkelpersoneel bij veel retailers momenteel goed beschikbaar heeft vanwege de lockdown.

We leggen je in een voorgaand blogbericht uit hoe je Google Mijn Bedrijf optimaal inricht.